POLITIEKE NOTABOEK | Wakker slaap oor grond – en verhuur jou servette

’N WEEK IN DIE POLITIEK

POLITIEKE NOTABOEK | Wakker slaap oor grond – en verhuur jou servette

MAX DU PREEZ skryf oor die jongste verwikkelinge met grondhervorming, die parlement se rykgatte en Mam’ Winnie wat so spandabelrig begrawe is soos sy gelewe het.

DIE burgerlike samelewing sal moet wakker slaap of die grondhervormingsproses loop die pad van buurlande waar herverdeling vir partypolitieke doeleindes en patronaatskap eerder as landbou en die verligting van armoede en werkloosheid gebruik is.

Die ANC wil die herverdeling van grond in 2020 verhaas en maak allerlei beloftes aan sy ondersteuners (pres. Cyril Ramaphosa het dit laas naweek weer in die Noord-Kaap gedoen), maar daar word nie verwag dat die bedrag wat hieraan bestee gaan word in die Februarie-begroting verhoog gaan word nie. Onteiening sonder of met min vergoeding, dus.

Die wetsontwerp wat die verandering aan Artikel 25 van die Grondwet voorstel, verklaar bloot dat vergoeding vir onteiende eiendom ook nul kan wees. Die omstandighede waar dit toelaatbaar sal wees, moet in nasionale wetgewing omskryf word...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.