Covid-inenting voel soos ’n superpower en ’n bliksemstraal...

CORONA-KRONIEKE

Covid-inenting voel soos ’n superpower en ’n bliksemstraal vir die anti-vaxxers

Sy is dankbaar vir die inenting teen Covid-19 wat sy in Brittanje kon kry, maar is bekommerd oor familie in Suid-Afrika en elders wat nog lank vir dieselfde voorreg sal moet wag. Ryk lande en farmaseutiese maatskappye gaan moet leer om te deel as ons die coronavirus heeltemal wil stuit, meen LINDA VAN TILBURG.

HIER in die land met die lang demokrasie, oftewel die land waar die woerbal Boris die septer vir nou swaai, gaan dit voor die wind met die inentingsprogram vir die plaag wat die wêreld beset. Meer as die helfte van die bevolking het reeds hulle eerste inenting gekry teen Covid-19, en die jongste groep wat nou uitgenooi word om aan te meld is in die ouderdomsgroep bo 42.

Ek en Langman was baie opgewonde toe ons agterkom ons kan ons nou inboek vir die “Groot Inspuiting”. Dit gebeur so sleepglad op die internet waartydens jy soek vir die naaste inentingsplek. Daar is ’n kerk hier digby ons dorpie, Surrey, maar ek besluit om die bespreking te doen by een van die groot inentingsentrums by ’n perderesiesbaan hier naby ons om te kyk wat daar aangaan.

Jy meld aan en ’n vriendelike nurse vra jou besonderhede, gee jou so ’n inentingskaartjie en dan wag jy so ’n paar minute voor jy by die inspuiting uitkom. Ek kyk op die kaartjie en sien ek kry die AstraZeneca. Op ’n vraag of ek nie liewer een van die ander kan kry synde dat Suid-Afrika se Covid vir hom ’n nuwe mutasiebaadjie aangetrek het en die Oxford-universiteit se inenting nie so effektief is teen die variasie nie, sê hulle: “Nee, vandag is dit net AstraZeneca.”..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.