×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die einde van meritokrasie?

‘MERIETE IS ’N VERDIGSEL’

Die einde van meritokrasie?

Die elite se beskerming van hul bevoorregte posisie ten koste van nuwe potensiële toetreders, saam met hul minagting van die ‘deplorables’, gee aanleiding tot ’n opwelling teen die meritokrasie. DOUW STEYN het gaan oplees oor dié rebellie.

“MERIETE is ’n verdigsel.”

Dit is die openingsin van Daniel Markovits se The Meritocracy Trap.

En daar kraak die fondasie waarop die huidige Westerse beskawing tans stut. Saam met die opkoms van die demokratiese bestel het ons afskeid geneem van die aristokrasie waar toegang tot finansiële, politieke en sosiale mag as ’n geboortereg aan sommige mense gegee is. Indien jy gelukkig was om uit die regte bloedlyn te kom, het jy die beste skole en universiteite bygewoon ongeag jou intellektuele vermoëns...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X