Kom ons red die blomme

LAAT DIT GROEI

Kom ons red die blomme

FLORENCE DE VRIES voer al 'n paar jaar 'n veldtog om te keer dat munisipaliteite ‘in die naam van netheid’ voor die voet in plaaslike parke die allerpragtigste blommetjies doodeenvoudig wegsny.

ELKE seisoen bring sy eie blommetjie-pelgrimstog. In mý wêreld, met ’n botanis-man en ’n vyfjarige, word ons reise in Suid-Afrika veral rondom spesiale blomtydperke beplan. Maar wanneer ons nié reis nie, verskaf die lieflikste (en soms uiters spesiale) blomme in ons plaaslike parke en oop stukkies veld hier in Kaapstad se noordelike voorstede groot genot.

Ons het selfs ’n eiesoortige gesinstradisie begin waarin ons ons dogtertjie aan talle verskillende spesies veldblommetjies deur die seisoene bekendstel. Al borrelend het die klein mensie saam met die oop geel, pers en rooi gesiggies gelag totdat ons eendag sowat drie jaar gelede opgelet het die blomme was minder of plein skoonveld. In die naam van “netheid” is die opkomende saadjies van die allerpragtigste blommetjies doodeenvoudig weggesny.

Summier gesny..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.