Twee wêrelde ontmoet: Rockmusiek se belangrikste dag

THE BAND EN THE STONES

Twee wêrelde ontmoet: Rockmusiek se belangrikste dag

Dinge sou nie dieselfde gewees het as Robbie Robertson nie vir Bob Dylan in 1965 ontmoet het nie, skryf FRED DE VRIES.

DAAR IS ’n nuwe Rolling Stones-enkelsnit, “Angry (https://www.youtube.com/watch?v=_mEC54eTuGw)”. Ek is natuurlik bly dat Mick, Keith en Ronnie en wie ook al deesdae baskitaar en tromme speel, steeds daar buite is en probeer, maar ek kan nie sê dat ek beïndruk is nie.

Ek hou nie van die riff wat “Undercover of the Night” teen “Start Me Up” afspeel nie. Maar “Start Me Up” het ’n lieflike groove gehad, en hierdie een … wel, dit het nie. Trouens, vir my ore is dit nogal onaangenaam. Die lirieke is baie Jaggeragtig – ’n verhaal van ’n verhouding wat dit nie gemaak het nie. Maar hey, hy sing, dis nie sy skuld nie, moenie vir hom kwaad word nie.

Die sentiment wat in “Angry” uitgedruk word, laat my dink aan “Till the Next Goodbye”, die ballade wat op It’s Only Rock ’n Roll van 1974 verskyn het. Dit laat Jagger kilhartig sing: “And I don’t need no fancy food and I don’t need no fancy wine / And I sure don’t need the tears you cry.” Daardie liedjie het egter ’n pragtige verwerking, en Mick Taylor en Keith Richards se kitare vervleg soos minnaars wat van mekaar afskeid neem. “Angry” het niks daarvan nie. Hier klink die Rolling Stones soos INXS wat soos die Rolling Stones wil klink. Miskien sal die album Hackney Diamonds, wat volgende maand uitkom, ’n stunner wees. Wie weet? Maar moenie jou asem ophou nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.