Die beste song ... nooit

KLANKBAAN VAN ’N LEWE

Die beste song ... nooit

Hulle sê jy verloor nooit jou verbintenis met die musiek waarmee jy grootgeword het nie. En dit was die musiek van die 70’s en 80’s wat die grootste invloed op hom gehad het, sê CARSTEN RASCH. Maar hy sal nooit net een song kon kies nie, skryf hy in reaksie op Fred de Vries se artikel oor die beste song ooit.

EK het nog altyd die idee van ’n “beste song” moeilik gevind, nevermind ’n “beste song ooit”. “Ooit” is ’n lang tyd, heeltemal te lank vir my om 'n beste song te hê. Beste songs is in elk geval te persoonlik, en het min of geen verband met die gehalte van die song as sodanig nie. (Selfs “goed” is ’n moeilike konsep wanneer dit by musiek kom. Wat is ’n slegte song? Een wat nie die treffersparade haal nie? Een wat herkou, soos bubblegum? Of een wat uit tune is?)

Kom ons verbeel ons dat musiek ’n rivier is – neeeee, nie die “Rivers of  Babylon” nie – wat nooit in konstante vloei is nie, wat gevoed word deur honderde sytakke of geblokkeer word deur keerwalle en damme wat sy vloei radikaal kan verander. Soms is dit in vloed, ander kere gorrel dit lekker saam; dit dwarrel, swaai,  swel en kwyn, maar dit hou nooit op vloei nie.

Ek hou daarvan om playlists te maak, maar ek maak selde “best of”-lyste. Ek het al daaraan gedink om ’n lys liedjies te maak wat die oomblik uitbeeld wanneer ’n nuwe sytak by die rivier aansluit, of ’n vurk wat musiek in ’n heeltemal ander rigting neem...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.