Die ongelooflike betowering van Brian Eno

’N LEGEND BYLA FENICE

Die ongelooflike betowering van Brian Eno

Toe FRED DE VRIES die geleentheid kry om een ​​van sy helde in Venesië se befaamde operahuis Teatro La Fenice te sien optree, moes hy dit net aangryp.

NIE so lank gelede nie het ek en my vriend Tim Cohen mekaar gevra: Vir wie sal jy om die blok toustaan? Soos in: Watter kunstenaar of band voel jy jy móét net sien optree? Deesdae staan ​​mens mos nie meer tou vir kaartjies nie, so die vraag moet seker 'n bietjie anders gestel word: Wie is op jou emmerskoplys? In elk geval, destyds was Cat Power en The Kinks op my lys. Sedertdien het ek Cat Power nie minder nie as drie keer sien optree, terwyl The Kinks weier om weer saam te werk, en die kans dat hulle dit wel sal doen, is nie goed nie.

Dis darem die helfte van my lys. Nie sleg nie, al moes ek van Rotterdam na die Franse stad Lille reis vir my eerste Cat Power-konsert.

Maar later het ek besef ek het 'n paar belangrike kunstenaars uitgelaat. Een wat ek sou wou en moes bygevoeg het, is Brian Eno. Maar dit het nie by my opgekom nie, want ek was onder die indruk dat Eno dekades gelede opgehou het om live optredes te doen (om die waarheid te sê, ek het nou die dag gelees hy het byna 50 jaar laas 'n solo-optrede gehad). En sy stemmingsmusiek is amper meer gepas vir kunsgalerye as konsertsale...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.