Boekbedonnerd 26 | Kunstefees, stamselle, die spektrum, ’n...

LEESTYD

Boekbedonnerd 26 | Kunstefees, stamselle, die spektrum, ’n Coloured vrou wat kwaad is en hemelse poësie

Van die goddelooslike Koos Kombuis wat heilige koeie in die sloot stamp tot Zelda Bezuidenhout se chick-littige nie-suiwer-noir-nie en Samantha Downing se derde naelbytboek, die outistiese Anton Müller se ongewone, onpretensieuse outobiografie, 'n feminis-millenniër se fassinerende sosiale dokument, en poësie van Dominique Botha so mooi dat mens daarvan huil, skryf DEBORAH STEINMAIR.

Uiters amusant en spannend

Elke heilige koei word in die sloot gestamp. Die trant herinner my aan die kinderboekskrywer David Walliams: stout, aspris en goddelooslik, en dis duidelik dat Koos Kombuis homself gate uit geniet.

’n Mens huiwer om van ’n volkskat te praat; dit klink darem te veel na boeretroos en Cremora. Maar wat ’n flambojante figuur is Koos Kombuis nie. Ek het hom in my vroeë 20's liefgekry toe ek die eerste keer die kasset Ver van die ou Kalahari in my draagbare speler druk. Hom dopgehou deur sy stadia van stinkvoetboemelaar tot gesinsman in die suburbs – van tingerige, honger kunstenaar met ’n soort broeiende Franse skoonheid tot ouer Afrikanerman met lyf, in kunstige hemp en bandana...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.