×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
iemand kom help asb hier is slang op my stoep

ROSENDAL

iemand kom help asb hier is slang op my stoep

In ’n dorpie in die Oos-Vrystaat bekend vir sy kunstenaars, feeste, parades, markte en basaars mag jy nie ’n kluisenaar wees nie. Dis ’n plek waar jy jou lewe kan afskaal aan besittings en stadsgejaag, maar jy moet hare op jou tande hê. Dis ’n onwerklike plek, maar sy is bly dat dit op aarde bestaan, vertel DEBORAH STEINMAIR oor Rosendal.

ONS is almal op soek na die paradys, hemel op die platteland, ’n rustiger, eenvoudiger lewe nader aan die aarde. Vryheid. In Hanya Yanagihara se jongste boek, To Paradise, het New York, New Jersey en nog ’n hand vol state in ’n verbeelde 19de eeu afgestig van die Verenigde State en hulleself The Free States genoem. Daar mag ’n mens trou met wie jy wil, ongeag hulle geslag. Die protagonis, David Bingham, het ’n kêrel. Sy broer het ’n man en sy suster ’n vrou.

Het jy geweet in ons eie Vrystaat is daar ook ’n Free State: die dorpie Rosendal. Daar is veral vrouepare aan die orde van die dag, die reël eerder as die uitsondering. Dis Letland, dis die parradys. Ek het self daar gewoon in 2011 en ’n bietjie.

Ek onthou stikdonker nagte met triljoene sterre, dagbreke wat jou hart breek, rosige sonsondergange, wuiwende gras, groen koppies en ’n dam stil soos ’n gedagte, die supernova volmaan wat die dorp vol hang. Klippe, klippe, klippe, my lieflinge...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X