KITSKENNIS | Vreemde Vlieënde Fanie en die besoekers van Kepler 442-b

KLINK SLIM (IN ISOLASIE)

KITSKENNIS | Vreemde Vlieënde Fanie en die besoekers van Kepler 442-b

Soms vlieg daar goed om ons rond wat onverklaarbaar is, het pas weer geblyk uit video’s van die Amerikaanse departement van verdediging wat gedeklassifiseer is. Word ons vir die gek gehou, of moet ons dit ernstig opneem? WILLEM KEMPEN wonder ook.

Wat is op die video’s?

Die Pentagon het vandeesweek ’n video uit November 2004 en twee video’s uit Januarie 2015 gedeklassifiseer wat deur kameras aan boord van vliegtuie van die Amerikaanse vloot geneem is. Dit wys vlieënde voorwerpe wat skynbaar maneuvers uitvoer waartoe bestaande aardse tegnologie nie in staat is nie. “Die fenomene wat in die lugruim waargeneem is, word steeds as ongeïdentifiseerd geklassifiseer,” sê die Pentagon. Hier is die video’s:

Die video’s het reeds in onderskeidelik 2007 en 2017 in die openbare domein beland ná die “ongemagtigde uitreiking” daarvan, het die Pentagon in ’n verklaring (https://www.defense.gov/Newsroom/Releases/Release/Article/2165713/statement-by-the-department-of-defense-on-the-release-of-historical-navy-videos/) gesê, al is die egtheid daarvan vantevore reeds bevestig. The New York Times (https://www.nytimes.com/2017/12/16/us/politics/unidentified-flying-object-navy.html) het in 2017 oor die 2004-insident berig en twee van die video’s daarby gepubliseer...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.