×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
KITSKENNIS | Vreemde Vlieënde Fanie en die besoekers van Kepler ...

KLINK SLIM (IN ISOLASIE)

KITSKENNIS | Vreemde Vlieënde Fanie en die besoekers van Kepler 442-b

Soms vlieg daar goed om ons rond wat onverklaarbaar is, het pas weer geblyk uit video’s van die Amerikaanse departement van verdediging wat gedeklassifiseer is. Word ons vir die gek gehou, of moet ons dit ernstig opneem? WILLEM KEMPEN wonder ook.

Wat is op die video’s?

Die Pentagon het vandeesweek ’n video uit November 2004 en twee video’s uit Januarie 2015 gedeklassifiseer wat deur kameras aan boord van vliegtuie van die Amerikaanse vloot geneem is. Dit wys vlieënde voorwerpe wat skynbaar maneuvers uitvoer waartoe bestaande aardse tegnologie nie in staat is nie. “Die fenomene wat in die lugruim waargeneem is, word steeds as ongeïdentifiseerd geklassifiseer,” sê die Pentagon. Hier is die video’s:

Die video’s het reeds in onderskeidelik 2007 en 2017 in die openbare domein beland ná die “ongemagtigde uitreiking” daarvan, het die Pentagon in ’n verklaring (https://www.defense.gov/Newsroom/Releases/Release/Article/2165713/statement-by-the-department-of-defense-on-the-release-of-historical-navy-videos/) gesê, al is die egtheid daarvan vantevore reeds bevestig. The New York Times (https://www.nytimes.com/2017/12/16/us/politics/unidentified-flying-object-navy.html) het in 2017 oor die 2004-insident berig en twee van die video’s daarby gepubliseer...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.