×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Dinge word al hoe donkerder vir die eens magtige Richard Mdluli

AARTSVUILGOED

Dinge word al hoe donkerder vir die eens magtige Richard Mdluli

’n Paar jaar gelede was dit ondenkbaar dat een van die magtigste amptenare in die Zuma-administrasie ooit in ’n oranje oorpak sou moes wees. Nou is die oud-intelligensiebaas genl. Richard Mdluli agter tralies, en sy onderonsie met die reg is nog nie verby nie. JACQUES PAUW vertel.

OP 24 November 2017 kondig ANN7 – oftewel Gupta-televisie – aan dat die aktualiteitsprogram Straight Talk dié aand ’n onderhoud met Richard Mdluli gaan doen waarin hy “Paul O’Sullivan, Gerrie Nel, AfriForum en Jacques Pauw gaan ontbloot”. 

Mdluli was destyds op die punt om op vervroegde pensioen te gaan nadat hy ses jaar by die huis gesit het ná sy skorsing vroeg in 2012. Hy is in dié tyd R8.3 miljoen aan salaris, voordele en bonusse betaal. Hy het onder meer ’n “prestasiebonus” van R400,000 in sy sak gesteek.  

Toe die destydse minister van polisie, Fikile Mbalula, twee maande later Mdluli se vervroegde pensioen aangekondig het, was dit met volle pensioenvoordele en ’n goue handdruk.   ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X