Oekraïne en die Boereoorlog: Wanneer is dit tyd om op te hou veg?

DIE PRYS VAN WEERSTAND

Oekraïne en die Boereoorlog: Wanneer is dit tyd om op te hou veg?

’n Nuwe boek met kleurfoto’s van die Anglo-Boereoorlog, asook die oorlog in Oekraïne, laat MAX DU PREEZ, kleinseun van ’n Boerekryger, mymer oor betekenis van dié oorlog wat 102 jaar gelede geëindig het.

EK is meer as ’n halwe eeu ná die Boereoorlog gebore, maar dié gebeurtenis is my lewe lank deel van my onderbewussyn en moes sekerlik ’n rol in die ontwikkeling van my denke oor die jare gespeel het.

Jonathan Ball Uitgewers se pas verskene boek Die Anglo-Boereoorlog in kleur het my weer diep laat nadink. Die besonderse historiese foto’s van die eerste fases van die oorlog is noukeurig deur Tinus le Roux ingekleur. ’n Tweede volume sal later verskyn.

In my ervaring deel die meeste Afrikaners, selfs van my generasie, nie my amperse obsessie met die oorlog nie, veral nie dié wat suid van die ou Transvaal of Vrystaat grootgeword het nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.