×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Transgender mense verdien ons liefde en beskerming

DIS G'N WOKENESS

Transgender mense verdien ons liefde en beskerming

MAX DU PREEZ vertel die storie van 'n begaafde Kaapse dokter en weermagbrigadier se groot geheim en deel die trauma van mense wat ontuis voel met die geslag waarmee hulle by geboorte geklassifiseer is.

KAN jy, jy wat hier lees, onthou hoe mense om jou, dalk jy self ook, net ’n klompie jare gelede nog gesukkel het om te aanvaar dat homoseksualiteit ’n doodgewone verskynsel is wat so oud is soos ons spesie self? Dat dit niks van iemand sê buiten hulle seksuele oriëntasie nie?

Wel, ek kan nou vir jou sê dat jy dalk in die toekoms dieselfde oor transgender mense gaan dink: ’n natuurlike verskynsel so oud soos homo sapiens. En baie mense wat vandag skaam is dat hulle jare gelede van moffies en letties gepraat en gay mense as afwykings gesien het, gaan dieselfde skaamte aanvoel oor wat hulle vandag oor trans mense gedink en gesê het.

Ons siening van transgender word ongelukkig erg negatief deur die kulturele oorloë in Amerika beïnvloed. In regse en konserwatiewe kringe daar word transgender as ’n stok gebruik om almal en alles wat meer verdraagsaam of liberaal as hulle is, te slaan. Dit is verwerplike “wokeness” om transgender mense se regte en menswaardigheid te verdedig, sing dié koor...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X