Verduistering: Fase 6. Gatvolfaktor: Fase 8. En nou?

FASE-NASIE

Verduistering: Fase 6. Gatvolfaktor: Fase 8. En nou?

Vuisvoos, diep gefrustreerde Suid-Afrikaners se gatvolfaktor met kragonderbrekings het nou fase 8 bereik. MAX DU PREEZ probeer om 'n komplekse probleem te vereenvoudig en ontleed oorsake, gevolge en moontlike oplossings. Spoiler alert: Hy borrel nie oor van optimisme nie, maar …

FEIT: As die president en sy kabinet die verlammende beurtkrag aan eie bas ervaar het soos die res van die burgery en veral die sakegemeenskap, eerder as om in bevoorregte borrels sonder kragonderbrekings te leef, sou ons nie in September 2022 nog met elektrisiteitsprobleme gesit het nie.

Die ministers lees en hoor bloot van beurtkrag, hulle voel nooit jou en my uiterste frustrasie met ses of agt uur sonder krag elke dag nie; hulle sien nooit die trane en desperaatheid van klein en mediummaatskappye wat hulle winste in die sand sien wegsypel nie; hulle dink waarskynlik nie eens aan die hoërskoolleerlinge en studente wat by kerslig en sonder rekenaars of tablette moet studeer nie.

Nog ’n feit: Die Eskom-krisis is ’n momentopname, ’n kiekie, van die krankhede en skeurlyne van die regerende ANC, en Cyril Ramaphosa se verstommende magteloosheid om sy party reg te ruk...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.