Op die spoor van ’n vreemde SA straler in Moskou

LUGVAARTNUUS

Op die spoor van ’n vreemde SA straler in Moskou

Suid-Afrika het skielik rondom Julie vanjaar 'n gewilde bestemming vir Russiese sakestralers en ander vliegtuie geword – vermoedelik omdat die vriendelike betrekkinge tussen die regering en dié van pres. Vladimir Putin so effe getoets is. Toe daar egter skielik aan die einde van Augustus 'n straler in Moskou opduik wat pas op die Suid-Afrikaanse vliegtuigregister geregistreer is, het dit die vliegvolk laat regop sit. ERIKA GIBSON het die spoor van die straler gevat.

DIT was op 27 Augustus 2022 toe ’n Embraer Legacy 650 vanaf Basel, ’n gewilde bestemming waar stralers opgegradeer, mooi- en pasgemaak word vir welgestelde kliënte, na Moskou toe gevlieg het. ’n Ou vliegtuig-“spotter”-vriend (dis diesulkes wat die aanlyn radarskerms dophou vir enige vreemde vliegverskynsel) het laat weet dit is die straler se eerste vlug met die registrasienommer ZS-ABB.

Lees die artikel in Engels:

Tot kort tevore was dit nog geregistreer as P4-888 op die vliegtuigregister van Aruba, ’n outonome eiland van Nederland in die Karibiese See. Aruba is ook een van die gewilde plekke om vliegtuie te gaan registreer om die eienaarskap ietwat te “verdoesel” hoofsaaklik vir belastingdoeleindes...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.