Politieke Notaboek | Zuma se vaatjie vol uitvaagsels

DIE WEEK IN DIE NUUS

Politieke Notaboek | Zuma se vaatjie vol uitvaagsels

MAX DU PREEZ skryf oor die rassistiese diamantsmokkelaar wat Jacob Zuma se nuutste weldoener is, oor die ANC se verkiesingskonferensie wat soos 'n veevendusie tydens die runderpes gaan lyk en oor Suid-Afrika wat steeds weier om 'n vinger teen Vladimir Putin te verroer.

AS Hillary Clinton se gewraakte tipering van Donald Trump-groupies as ’n “basket of deplorables” ooit in Suid-Afrika van toepassing was, is dit op die Jacob Zuma-trawante in die Pietermaritzburgse hooggeregshof dié week waar hy probeer om ’n joernalis en ’n staatsaanklaer privaat te vervolg.

Bo-op dié vaatjie vol uitvaagsels is die man wat ’n halfmiljoen rand gedeponeer het om die saak moontlik te maak, die omstrede diamantsmous en aartsrassis Louis Liebenberg.

Maar neffens hom lê Carl Niehaus en die Zuma-stigting se Mzwanele Manyi, wat albei hulle foonkameras in Karyn Maughan en Billy Downer se gesigte gaan druk het waar hulle in die beskuldigdebank met hulle prokureur beraadslaag het. Hulle het dit agterna met groot leedvermaak op sosiale media geplaas om by die koor van vloekers aan te sluit...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.