Eskom: Ons kan nie red wat ons nie verstaan nie

DAAR ÍS HOOP

Eskom: Ons kan nie red wat ons nie verstaan nie

As ons Eskom – en daarmee saam hierdie land – van ondergang wil red, sal ons moeite moet doen om die detail te verstaan van wat by die nasionale kragopwekker gebeur het en steeds aan die gang is, meen WILLEM KEMPEN nadat hy Kyle Cowan se boek Sabotage: Eskom under Siege gelees het.

SO halfpad deur my lees van Cowan se boek vra kollega Angela Tuck my daaroor: “And the message is doom and gloom?”

Darem nie, of liewer, nie nét nie. Daar is hoop, maar die eerste stryd is om die openbare mening aan die regte kant te hou, en dié is feller as ooit tevore. Die goeie ouens is min of meer in beheer van Eskom, maar daar is magte aan die werk wat nie huiwer om vuil te speel om hulle uit die pad uit te kry nie. Cowan sonder ’n klompie name uit op wie sy hoop berus: André de Ruyter, Jan Oberholzer, Malegapuru Makgoba, Calib Cassim, Phillip Dukashe en Segomoco Scheppers.

Oor hulle en andere soos hulle skryf Cowan:..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.