Adriaan Vlok: Die duur prys van vergifnis

‘EK WAS VERKEERD’

Adriaan Vlok: Die duur prys van vergifnis

SIMON RIEKERT skryf oor die onopmerklike, doodgewone oompie met die tenger lyf en die helder, donker ogies wat voor sy Christelike broers kom getuig het oor die vergifnis wat hy afgesmeek het van mense wat hy in sy lewe as apartheidsminister te na gekom het, onder wie ook Max du Preez.

DIE klein figuur van die man wat op die stoel sit by die tafel in die restaurant Hemingway’s is onopmerklik doodgewoon. Hy word net nog ’n oompie wat by ’n tafel sit en wag vir gaste.

Is hy net nog ’n mens wat die lewe bekyk vanuit sy veilige vesting, in ’n wêreld waar onverdraagsaamheid en liefdeloosheid opgedis word met die daaglikse verkeer, opgevou in jou koerant en opgeklop is soos ’n suur roomkoek vir ontbyt, wonder ek?

Ek groet die res van die groep op my gebruiklike manier en word teruggegroet op die gebruiklike hartlike manier wat hierdie manne dit doen. Dit gaan goed met ons, dankie, want ons het baie om voor dankbaar te wees. Ons is byvoorbeeld dankbaar vir nog ’n week van genade en uitkoms en voorsiening...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.