Twee sluipmoorde, ’n visekanselier van staal en die ‘ontkaping’ ...

PROFESSORS EN MISDADIGERS

Twee sluipmoorde, ’n visekanselier van staal en die ‘ontkaping’ van Fort Hare

Die Universiteit van Fort Hare is besig om sy weg uit ’n moeras van bedrog, korrupsie en wanbestuur te baan. Die man wat dié universiteit van georganiseerde misdaad en ander misdadige belange ontkaap, is die visekanselier, Sakhela Buhlungu. Hy het twee weke gelede ’n sluipmoordpoging oorleef wat die lewe van sy lyfwag geëis het; tóg bly hy vasberade en weier om iewers te gaan wegkruip. ANNELIESE BURGESS vertel meer oor die merkwaardige ‘ontkapingsprojek’ wat ’n bloudruk vir elke ander staatsinstelling in Suid-Afrika kan wees – mits hulle mans van staal soos hierdie visekanselier het.

DIE eerste aanduiding aan die buitewêreld van hoe diep en boosaardig die terugvegpoging teen die hernuwingsprogram van die Universiteit van Fort Hare (UFH) geword het, was op ’n Vrydagmiddag in Mei 2022.

Peet Roets, die universiteit se vloot-en-vervoerbestuurder, was in spitsverkeer in Oos-Londen op pad huis toe van die Alice-kampus. By die afdraai van die N2-hoofweg in die rigting van Gonubie, die kuswoonbuurt waar hy gewoon het, het twee mans op sy voertuig losgebrand en hom doodgeskiet. Daarna het die moordenaars in ’n donkerblou Volkswagen Polo met getinte ruite gevlug.

Dit was ’n dramatiese eskalasie in wat ’n toenemend gespanne stryd geword het teen die georganiseerde misdaadnetwerke wat die UFH se geldkoffers leeggedra het. Die visekanselier, Sakhela Buhlungu, was vasbeslote was om hierdie netwerke se vlerke te knip in sy ambisieuse plan om die universiteit te “hernuwe”...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.