Braai the Beloved Country

GELEENDE HOOP

Braai the Beloved Country

In 'n deel van Suid-Afrika waaroor niemand werklik 'n hel omgee nie, brand brande lustig voort terwyl die enkele brandweerwa padlangs ry om uiteindelik by die toneel uit te kom. Dis weer beurtkrag, dis weer plaaslike verkiesings en daar is werklik niemand vir wie 'n mens kan stem nie. Soms raak hy effe sinies, skryf ANDRIES BEZUIDENHOUT.

TWEE weke gelede het die Midgley Hotel in Adelaide aan die brand geraak. Dis 'n pragtige historiese gebou, in die middel van die dorp. Die brandweerwa was egter in Alice, twee dorpe en sowat 60km verder met die pad langs. Boonop is daar tans padwerk tussen Alice en Fort Beaufort, so dis 'n stadige pad.

Die vuur is uiteindelik deur die nieregeringsorganisasie Gift of the Givers geblus, met water wat eintlik bedoel was om die droogte te verlig.

Een klein verhaaltjie hier uit 'n deel van Suid-Afrika waaroor niemand werklik 'n hel omgee nie. Dit illustreer egter 'n groter probleem. Daar is een brandweerwa wat die hele Raymond Mhlaba-distrik moet bedien – ’n hele paar dorpe soos Alice, Beaufort-Wes en Adelaide. Die idee van een, gedeelde  brandweerwa is effe absurd...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.