Politieke Notaboek | Die liefde vir die Bokke is Julius se kriptoniet

STRONGER TOGETHER

Politieke Notaboek | Die liefde vir die Bokke is Julius se kriptoniet

MAX DU PREEZ skryf oor die flip-flopper-in-chief se eintlike motiewe en oor Suid-Afrikaanse entrepreneurs se nuwe mylpale.

SELFS vir die meester-gatomswaaier was dit 'n uitsonderlike prestasie: Net 'n paar dae nadat hy die Springbokke uitasem gelukgewens en Siya Koisi sy kaptein genoem het, verklaar Julius Malema toe die Springbok-naam en groen-en-goud is apartheidsimbole en moet afgeskaf word.

Van “Congratulations to the Springboks for winning the Rugby World Cup! Historic, Monumental and Inspiring!” na “That emblem and that jersey represent white supremacists that we don't support" in minder as 'n week.

Hy moes twee keer agterna sy flip-floppery verduidelik, want hy het gou agtergekom dié keer het hy die nasionale bui heeltemal verkeerd gelees. Selfs op sy geliefkoosde comfort zone, Black Twitter, het hy les opgesê, met bitter min EFF-vegters wat tot sy redding gekom het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.