Ayanda Allie en die staatsrede-tirade wat die nasie aangegryp het

ONDERHOUD

Ayanda Allie en die staatsrede-tirade wat die nasie aangegryp het

Cyril Ramaphosa het pas sy staatsrede voltooi toe ’n eNCA-verslaggewer Ayanda Allie van Build One South Africa om kommentaar nader. Die jong, geleerde vrou se woedende reaksie het die land se verbeelding aangegryp en die videogreep van haar kritiek op die president het op sosiale media vlamgevat. ANNELIESE BURGESS het met haar gepraat oor haar visie vir die toekoms.

SY is die belese vlagdraer vir ’n hele nuwe generasie politieke leiers. Opgevoed, bekwaam, bedagsaam. Gefokus. Ingelig. ’n Aktivis. ’n Denker. Die teenoorgestelde van die vertonerige nonsenspraters wat nou al sekere dele van die opposisiebanke verpersoonlik.

Daar is diepsinnigheid agter haar indrukwekkende verbale IK.

Sy het joernalistiek gestudeer en vir 702, eNCA en die SAUK gewerk. Sy het ook vir die regering gewerk as ’n woordvoerder van Fikile Mbalula toe hy minister van vervoer was. Sy het ’n meestersgraad in openbare administrasie en bestuur ook reeds byna ’n dekade lank Bhuko Bami, ’n jeugontwikkelingsentrum in Dobsonville, Soweto. Ayanda Allie is die teenoorgestelde van ’n grootpraterige loopbaanpolitikus...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.