App-stieks, jou dinges* kort een van hierdie!

APPSOLUUT DIE MOEITE WERD

App-stieks, jou dinges* kort een van hierdie!

Google se Play Store het tans om en by 3 miljoen apps; Apple se App Store nagenoeg 2 miljoen. WILLEM KEMPEN het uit dié swetterjoel ’n klompie goeies vir 2020 gekies. (* ’n Dinges kan wees ’n foon, tablet, rekenaar, Bluetooth-gekonnekteerde tuindwergie, whatever. Dit sluit Android-dingese, Apple-dingese en dalk nog ’n paar ander dingese ook in.)

HOE kies ’n mens die beste nuwe apps wat in die afgelope jaar die lig gesien het, synde dit ’n onbegonne taak is om selfs net ’n fraksie van hulle self op die proef te stel? Jy google dit, natuurlik. Hier is ’n paar van die beste lysies waarop ek afgekom het:  

Fast Company (https://www.fastcompany.com/90443104/the-25-best-new-apps-of-2019) – uit dié lys van 25 lyk hierdie een (https://apps.apple.com/us/app/adobe-fresco-draw-and-paint/id1458660369) baie belowend.

Fresco is ontwikkel deur dieselfde Adobe wat ook Photoshop, InDesign, Illustrator en ander gunstelinge van professionele kunstenaars geskep het. Fresco is spesiaal vir die Apple Pencil ontwikkel en maak teken en skilder met onder meer virtuele potlode en olie- of waterverfkwassies moontlik...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.