Goedkoop boeke in die Groot Appel

HIER KAN JY NOG IN DOLLARS DINK

Goedkoop boeke in die Groot Appel

MERCIA S. BURGER vind dat gebruikte boeke nog bekostigbaar is in New York – selfs vir Suid-Afrikaners. Sy loop ’n dag lank in Manhattan rond en besluit op haar vyf beste, onafhanklike boekwinkels, waar sy sommer daardie boek koop wat sy nie geweet het sy soek nie.

MET digitale boeke is die skrif nie meer op papier nie, maar teen die spreekwoordelike muur vir boekwinkels, is al jare gelede voorspel. Ja, boekwinkels het swaar gekry, maar die verweefdheid van lesers met gedrukte boeke was veel sterker as wat vermoed is. Dis meer as die gevoel en reuk van papier of iets gewigtigs in jou hand. Dis ’n ingesteldheid. ’n Lojaliteit? En boekwinkels is steeds ’n kuierplek, of jy nou geselsies aanknoop, in stilte browse of met die winkelkat speel.

Onafhanklike boekwinkels vind toenemend ’n sterk herverkoopmark met gebruikte boeke, daardie “wild books, homeless books” met ’n tikkie van hul vorige lesers se sjarme, soos wat Virginia Woolf sê. Natuurlik is gebruikte boeke ook meer bekostigbaar en herwinningsvriendelik. So ’n mark gooi ’n verdere lekker draai deurdat lesers meer gewilliglik nuwe boeke koop, aangesien hulle weet hulle kan dit herverkoop.

In Manhattan maak ek seker om elke keer hierdie vyf onafhanklike boekwinkels te besoek, meestal vir hul voorraad gebruikte boeke, en ek stap selde met leë hande weg. Oukei, nooit. Ek stap nooit met leë hande weg nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.