Die onverklaarbaarheid van toeval

EEN BOEK LEI NA 'N ANDER

Die onverklaarbaarheid van toeval

MARITA VAN DER VYVER sou dié storie ook ’n ondertitel kon gee, soos in ’n avontuurverhaal uit die 18de eeu. Iets soos: Waarin die skrywer op haar oudag terugkeer na Joseph Conrad en eindelik ’n verhaal oor jeug begin verstaan.

EK vermoed vir baie van ons is die keuse en volgorde van wat ons lees ’n bra toevallige affêre. Ons hoef nie lysies af te tik soos voorbeeldige letterkundestudente nie; ons kan agter ons lus aan lees, en dit word dikwels deur toeval bepaal. ’n Onbekende boek wat aanbeveel word deur ’n vriend wie se oordeel ons vertrou, ’n nuwe roman van ’n geliefde skrywer, ’n verlepte eksemplaar van ’n klassieke titel in ’n gratis boekhokkie, ’n omslag en flapteks wat ons aandag trek in ’n biblioteek.

Vir my is tweedehandsboekwinkels en vlooimarkte ook ’n ewige bron van toevallige leesgenot. So dwaal ek en my dogter onlangs ’n dag lank deur Engelse tweedehandsboekwinkels in Parys, sommige met nuwe én voorheen geliefde boeke.

By die legendariese Shakespeare and Co skuins oorkant die Notre-Dame-katedraal koop ek ’n spotgoedkoop tweedehandse eksemplaar van Graham Swift se Mothering Sunday, wat enkele jare gelede onverklaarbaar onder my radar deurgeglip het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.