’n Hartshuis vir skrywers

OM POTENSIAAL TE ONTSLUIT

’n Hartshuis vir skrywers

GIELIE HOFFMANN het met Theo Kemp, uitvoerende direkteur van die Jakes Gerwel-stigting, gesels oor die stigting se skrywersresidensie in Paulet Huis in die Oos-Kaap, en dit wat hom na aan die hart lê: om jong skrywers na publikasie te lei.

THEO KEMP is dalk net Afrikaanse letterkunde se ridder op ’n wit perd. Hy sal bloos en hierdie woorde heftig ontken, maar in sy pos as uitvoerende direkteur by die Jakes Gerwel-stigting is hy besig om ’n stewige stroom nuwe stemme tot by publikasie te kry.

Hy sit nie en worstel met die vraag of jy regtig iemand kan leer skryf nie.

“My werk vra om skrywers te onderskraag, om nuwe stemme te help koester, om mense te laat besef dat wat hulle het om te skryf, belangrik is om gelees te word. Vir hulle wat vasbyt, verbete veg, dikwels teen groot stoornisse waarvan ek nie in my wildste nagmerries kan droom nie, vir hulle plaas ek graag op ’n pedestal.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.