Atonale wanklanke: die klankbaan van sielkundige rillers

NOIR

Atonale wanklanke: die klankbaan van sielkundige rillers

Ons boekeredakteur het haar besig gehou met rillers, want iemand moet.

EK het twee lywige noirs verslind, een uit Amerika en een uit Noorweë. Dis onmoontlik om te vergelyk, maar miskien is daar 'n geheime bestanddeel wat net die Skandinawiërs ken. Is dit die swart-wit landskap, die donker, die onherbergsame koue, die koddige karakters?

Huishoudelike noir kom dikwels uit Brittanje, waar dit ook maar donker, koud en nat is. Hierdie een is uit San Francisco, waar die mis wegkruipertjie speel met karakters en 'n spookagtige Hitchcock-atmosfeer skep. Dit was egter die back story wat my verbeelding aangegryp het.

Verteller weef donker sprokie..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.