×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Almal wil nóg hê, maar die vleispotte is leeg geëet

OPSIES WORD ÁL MINDER

Almal wil nóg hê, maar die vleispotte is leeg geëet

Die huidige wêreldprentjie van hoë inflasie en stadiger groei knou Suid-Afrika op etlike maniere, skryf HUGO PIENAAR na aanleiding van aanduidings van ’n veel meer aggressiewe rentekoersbenadering deur die sentrale banke van die VSA en Europa.

DIE skerp dalings op wêreldaandelemarkte en die afverkoop in die mark vir staatseffekte sover vanjaar het die afgelope week in felheid toegeneem. Die twee hoofredes hiervoor hou albei verband met ’n bekommernis wat buitelandse en plaaslike beleggers al geruime tyd slapelose nagte besorg: hoë wêreldinflasie en die gepaardgaande styging in rentekoerse. 

Verlede Donderdag het die Europese Sentrale Bank (ESB) ’n knuppel in die hoenderhok gegooi toe die beleidmakers ’n konkrete vooruitskouing gegee het dat die Europese beleidsrentekoers in Julie met 25 basispunte (’n kwart persent) sal styg. Dié deel van die ESB-beleidsverklaring het eintlik bloot bevestig wat ons reeds geweet het. Die onrusbarende deel van die verklaring wat die ekonomiese groeivooruitsigte in Europa betref, was die sein dat die rentekoers in September met meer as 25 basispunte verhoog kan word. Dís nou as die ESB se inflasievooruitskatting teen die einde van die bank se vooruitskattingsperiode (2024) nie terug by die teikenmaatstaf van 2% is nie.

Banke fokus nou op inflasie..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X