Wat jou pandemie-drome beteken

SLAAP, MY KINDJIE

Wat jou pandemie-drome beteken

Die slaap kan wel ’n wondersoete ding wees, maar tydens die pandemie word baie mense meer gereeld deur angsdrome geteister – ’n verskynsel wat wêreldwyd deur kenners ondersoek word. ANNELIZE VISSER gesels met Suid-Afrika se Professor Droom, Mark Solms, oor die coronavirus se onheilspellende wiegelied.

Ek vlieg (met my eie arms) oor ’n brandende stad. In die verbyvlug sien ek aan die kerkklok hang ’n trop vlermuise onderstebo soos ’n tros piesangs, met histeriese hondegesiggies.
Hulle gil teen ’n hoër desibel as muskiete.*

DROME is vreesaanjaend grafies in die tyd van Corona, skryf Deborah Steinmair twee weke gelede in “Die pandemie is ’n eensame opskop” (https://www.vryeweekblad.com/mense-en-kultuur/2020-06-25-die-pandemie-is-n-eensame-opskop/).

Sy verwoord iets wat wêreldwyd ervaar word: dat drome hulle die afgelope tyd meer gereeld aanmeld, en meer dikwels skrikwekkende beelde uit die onderbewussyn oproep. Die wetenskap bevestig dat ’n kombinasie van vrees en inperking ons nagte vol skryf van drome so verbysterend soos die virus self...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.