Angsmonster is die ‘bose embrio’ van mediese krisis wat broei

DIE SIEKTE VAN ONS TYD

Angsmonster is die ‘bose embrio’ van mediese krisis wat broei

In die verre toekoms sal daar na die huidige tydperk in die mens se mediese geskiedenis teruggekyk word as die era waarin angsverwante siektes sy wurggreep op die mensdom gevestig het, skryf LOUIS AWERBUCK.

JY voel deurgaans onrustig, asof daar iets groots fout is. Asof iets slegs gaan gebeur, maar jy weet nie wat nie. ’n Permanente hol kol op jou maag, asook ’n kenmerkende gejaagde gevoel, het deel van jou lewenspatroon geword.

Jy sukkel om te ontspan, jou gedagtes maal, en jou konsentrasie kom en gaan. As jy oplet, kom jy agter dat jy hoog en vlak vanuit jou bors asemhaal, nie diep onder uit jou maag soos wat mens eintlik moet nie. Dis nie ongewoon vir jou om stywe spiere en skouers te hê asook kopsere en rugpyne nie. Veral sukkel jy om in die oomblik te wees. Dalk het jy al meditasie probeer, maar dit nie reggekry nie. Miskien wend jy jou tot alkohol of ander vorms van ontsnapping.

Welkom by die klub...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.