×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Wil jy regtig aan die einde van jou lewe sê: ‘As ek maar net die ...

KWESBAAR EN KWETSBAAR

Wil jy regtig aan die einde van jou lewe sê: ‘As ek maar net die moed gehad het’?

In 2010 staan ’n vrou in ’n bruin rok op ’n TED Talks-verhoog en praat oor ‘The Power of Vulnerability’. Dit versprei soos ’n veldbrand en is die vyfde mees gekykte TED Talk tot nog toe. Byna 59 miljoen mense het dit al gesien. Daardie vrou was Brené Brown, vandag een van die wêreld se voorste stemme oor menslike konneksie en die belangrikheid van emosionele kwesbaarheid. ANNELIESE BURGESS vertel meer.

BRENÉ BROWN is ’n navorsingsprofessor aan die Houston-universiteit se Graduate College of Social Work. Met 12 jaar se grensverskuiwende navorsing agter die blad (18 jaar as jy die ses jaar bytel wat dit haar geneem het om haar doktorsgraad te doen) is sy een van die wêreld se voorste stemme oor kwesbaarheid, skaamte en menslike konneksie.

In ’n onlangse boek, Daring Greatly, waarvan reeds meer as twee miljoen kopieë verkoop is, sê Brown dat kwesbaarheid (wat sy definieer as “onsekerheid, risiko, vrees en emosionele blootstelling”) nie ’n teken van swakheid is nie, maar eerder van moed (courage).

(As dit nog 'n bietjie te pop psychology klink, byt vas.)..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X