Wil jy regtig aan die einde van jou lewe sê: ‘As ek maar net...

KWESBAAR EN KWETSBAAR

Wil jy regtig aan die einde van jou lewe sê: ‘As ek maar net die moed gehad het’?

In 2010 staan ’n vrou in ’n bruin rok op ’n TED Talks-verhoog en praat oor ‘The Power of Vulnerability’. Dit versprei soos ’n veldbrand en is die vyfde mees gekykte TED Talk tot nog toe. Byna 59 miljoen mense het dit al gesien. Daardie vrou was Brené Brown, vandag een van die wêreld se voorste stemme oor menslike konneksie en die belangrikheid van emosionele kwesbaarheid. ANNELIESE BURGESS vertel meer.

BRENÉ BROWN is ’n navorsingsprofessor aan die Houston-universiteit se Graduate College of Social Work. Met 12 jaar se grensverskuiwende navorsing agter die blad (18 jaar as jy die ses jaar bytel wat dit haar geneem het om haar doktorsgraad te doen) is sy een van die wêreld se voorste stemme oor kwesbaarheid, skaamte en menslike konneksie.

In ’n onlangse boek, Daring Greatly, waarvan reeds meer as twee miljoen kopieë verkoop is, sê Brown dat kwesbaarheid (wat sy definieer as “onsekerheid, risiko, vrees en emosionele blootstelling”) nie ’n teken van swakheid is nie, maar eerder van moed (courage).

(As dit nog 'n bietjie te pop psychology klink, byt vas.)..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.