×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Seks, begeerte, refleksies van ’n supermodel en die ...

ESSAY

Seks, begeerte, refleksies van ’n supermodel en die ‘onsigbaarheid’ van ouer vroue

In 'n kultuur waar vroue se begeerlikheid vir die teenoorgestelde geslag begin afneem wanneer hulle 18 word (ja, regtig, daar is navorsing hieroor) en mans s'n eers op 50, sal elke ouer vrou in een of ander stadium 'n identiteit-herkalibrasie moet ondergaan, sê ANNELIESE BURGESS.

“EK kan nie glo hoe anders jy nou lyk as toe jy 'n verslaggewer was by die Waarheidskommissie nie," sê die man saam met wie ek op 'n geselsprogram verskyn. Dit is weggooi-opmerking in die small talk voor 'n televisieprogram op die lug gaan. “Ek sou so dink," sê ek. “Dit is meer as 20 jaar gelede." Almal lag.

Ek kou aan die opmerking. Objektief gesproke is dit natuurlik 'n heeltemal korrekte observasie. Ek is immers 54. Die grys deurspek my hare (ek is mal daaroor). Tyd is op my gesig uitgekerf (ek hou minder daarvan) en ek het lankal nie meer die metabolisme wat my in my ou nommer 34-Levi's laat inpas het nie. 

Ek weet dit was heeltemal sonder venyn bedoel, maar ek probeer verstaan hoekom ék so verdedigend voel. Hoekom my ouer-wees, deur die oë van 'n man gesien, my laat voel asof ek op 'n manier minder is (in plaas van meer, soos ek myself sien)...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X