Wat beteken Engeland se gesondheidsorgkrisis vir SA?

GESONDHEIDSKRISIS

Wat beteken Engeland se gesondheidsorgkrisis vir SA?

Engeland beleef tans die grootste krisis in gesondheid- en hospitaalsorg sedert die piektyd van Covid-19 in 2020. Griep, bronchiale virusinfeksies en ’n oplewing in die aantal Covid-besmettings maak dat dokters pasiënte in die gange van hospitale moet behandel, terwyl ambulanse vir 45 minute en langer wag net om ’n pasiënt by ’n hospitaal in te boek. Die nasionale gesondheidstelsel (NHS) is op sy knieë, terwyl dié winter se sterftesyfers die hoogte inskiet. ERIKA GIBSON het gaan kyk na dié stelsel en wat Suid-Afrika te wagte kan wees wanneer die nuwe nasionale gesondheidsversekering plaaslik in werking tree.

DIT was tydens die hoogtepunt van Covid-19 in Suid-Afrika waar soortgelyke tonele hulle afgespeel het met tientalle hulpelose pasiënte wat snakkend na asem op trollies gewag het om tot staatshospitale toegelaat te word. Gesondheidswerkers en dokters was uit op hul voete weens die oormag, terwyl hulle self ook siek geword en sommige gesterf het.

Maar Engeland is mos ’n Eerste Wêreldland. Wat het skeefgeloop dat die koerante daagliks berig oor die NHS wat in duie gestort het? Dit is heerlike skietgoed vir plaaslike doemprofete wat maar te graag reageer met “… en dan wil hulle vir ons ook ’n eie nasionale gesondheidstelsel implementeer … dit sal nooit werk nie … Kyk hoe gaan dit reeds in die staatshospitale …”

Stakings deur verpleegpersoneel en dokters, sowel as treindrywers, poswerkers en andere het sedert Desember die land in ’n penarie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.