×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Jongensfontein se boekeskat

VAKANSIE-LEESPLESIER

Jongensfontein se boekeskat

Die boekeversameling in die supermarkie van die vakansiedorp Jongensfontein het DOUW KRÜGER tydens ’n onlangse kampeervakansie op ver paaie geneem.

KARAVANE, oftewel woonwaens, is ’n wesenlike deel van die Afrikaanse vakansiekultuur. In elk geval sedert Geert Jurgens in 1950 uit Nederland in Suid-Afrika aangekom en die woonwabedryf aan die gang gesit het.

Ek het nie met woonwaens grootgeword nie, maar was wel ’n ywerige kampeerder wat in ’n stadium ’n boswaentjie aangeskaf het. Dié het ons ’n paar maande gelede vir ’n groter en geriefliker boskaravaan uit die Jurgens-stal verruil.

Toe ons nou onlangs ’n paar dae lank vir vriende in Stilbaai gaan kuier het, was dit byna vanselfsprekend dat ons nie by hulle sou tuisgaan nie, maar met ons boskaravaan daar naby sou gaan kampeer. Die “daar naby” was Jongensfontein se kampeerterrein – ons eerste besoek aan hierdie gewilde en goed versorgde terrein van die Hessequa-munisipaliteit. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X