Die Handelshuis

MODERN IS NIE MOOI OF LELIK NIE

Die Handelshuis

Dis die storie van oom Eppie met sy nekdoeke en pastelkleurige safaripakke en ook van die weeskind Abie met die vinnige vingers wat LAUREEN ROSSOUW se steelmaat was binne die grense van ’n klein dorpie.

IN 1961 het alles verander. Ons het oorgeslaan van pond en sjielings na rand en sent, Suid-Afrika het ’n republiek geword, my familie het plaas toe getrek en Riversdal het ’n Handelshuis gekry. Die Handelshuis was die middelpunt en die hoogtepunt waarom alles in ons dorp gedraai het. Hier kon jy enigiets koop wat jou hart begeer. Dorp toe gaan beteken Handelshuis toe gaan.

Die Handelshuis was modern. Daar was nie ’n mooi of ’n lelik in modern nie.

Modern beteken skuins lyne, plat dakke en ongelyke mure...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.