Ed Suter help jou anders kyk

OM DIE WÊRELD DEUR ANDER OË TE SIEN

Ed Suter help jou anders kyk

In ’n tyd waar elke Jan Rap en sy maat hulle as fotograwe beskou, skyn die werklike sterre helderder as ooit tevore. LAUREEN ROSSOUW plaas die kollig op Ed Suter, ’n plaaslike fotograaf en stilis wat sy bewonder.

“DIT het alles op ’n parkeerterrein in Epping gebeur toe ek ’n helderkleurige wegneemspyskaart afgeneem het. Dis interessant hoe die onwaarskynlikste ding die weerligstraal kan veroorsaak. Wat ek gesien het, was helder, uniek en het ’n storie vertel. Vandag sal ons dit ‘outentiek’ noem. Sonder dat ek dit geweet het, het daardie foto’s my manier van kyk verander.”

Ed Suter het hierna bekend geword as fotograaf – veral vir straatfotografie – en het vir van modetydskrifte tot internasionale publikasies soos National Geographic gewerk. Hy is ’n briljante stilis, het ’n instinktiewe oog en aanvoeling vir die dramatiese kleure, teenstrydighede en landskappe van Afrika – stedelik sowel as landelik.

Die eerste keer wat ek Ed ontmoet het, was in 2004 by die Groentemarkplein in Kaapstad waar hy besig was om impromptu-foto’s vir ’n artikel oor straatstyl te neem. Die strate het gewemel van mense in kleurvolle Vlisco-broeke, lang rokke, tulbande in allerhande patrone en stringe juwele uit Afrika...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.