Die eindelose braaibroodjie-baklei

TAMATIE, KAAS EN UIE

Die eindelose braaibroodjie-baklei

Sal 'n fynproewer-braaibroodjie 'n contradictio in terminis bly? Sal die tradisionele garde aanvaar daar is plek vir verandering? Solank niemand net die twee met mekaar verwar nie, skryf LIENTJIE WESSELS.

SO bevind ek my nou die Sondagoggend in twee wêrelde in een stad. Eers maak ek ’n vinnige draai vir tandoori-roti, kekerertjiekerrie, Siriese limonade en pekanneuthalwa in my gunstelingplek, Fordsburg. Later die dag is ek in die lowergroen en gemanikuurde voorstede van Johannesburg in ’n reuse-tuin van ’n lieflike ou huis waar almal en alles vir my perfek lyk.

Ek voel so bietjie uit. My broer se dogter sê in ’n stadium dis seker hoe dit voel om op een van daardie films in te wandel wat in die suide van Amerika in ’n tuin afspeel. Dis gewoonlik ’n troue en die mense is almal mooi en net so gemanikuur soos die tuine, hulle welvaart is duidelik en hulle is belangrik en deel van die wêreld.

Ek is effens huiwerig hier vir ’n braaibroodjiekompetisie, maar ek het ingestem, want ek is immers gevra deur ’n baie goeie ou vriendin en wonderlike nuwe vriendinne. Hier is ’n paar kennisse ook, so alles is eintlik gesellig en gemaklik...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.