Boeke | ’n Liefdesbrief aan kos en ’n oneindig plunderbare bundel

WAT LEES JY?

Boeke | ’n Liefdesbrief aan kos en ’n oneindig plunderbare bundel

Sy gaan beslis terug vir seconds, sê Loraine Stander oor Adele Vorster se Tien voor een, en Igno van Niekerk skryf 'n liefdesbrief aan Antjie Krog oor haar digbundel Plunder, wat hy ’n luukse winkelsentrum, ’n markplein vol buitbare oomblikke van ewigheid noem. Artikel saamgestel deur DEBORAH STEINMAIR.

IN hierdie weeklikse rubriek word lesers se terugvoer en resensies geplaas en boeke weggegee. Die wenners van ons twee weggee-eksemplare van Fynbosfeetjies deur Antjie Krog en Ingrid de Kok dié week is Loraine Stander en Amelia Burger.

Hiermee Loraine Stander se lesersindruk oor Tien voor een van Adele Vorster:

Adele Vorster sê ’n ding soos hy is. “Ek vloek, ek is kômmin en ek is eerlik.” Die reis van Odela Luna verloop oor min of meer 20 jaar waarin sy gerwe uit haar verlede bekendmaak deur grys gespreksblokkies met e-boodskappe gerig aan haar pa en ma, haar oupa en ouma, Nicholas (haar vriend), Kobus (haar terapeut) en haarself. Hierin ontwikkel en openbaar sy haar as mens, vriendin, dogter, pasiënt en vrou. Sy skryf deurgaans ’n liefdesbrief aan kos (“Waar is die love letters wat aan kos gerig is?”) met ongekende eerlikheid. Maar über alles herinner sy jou aan haar muffinbestelling wat nog nie daar is nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.