Boeke | ‘Klikbek’ Gilroy kruis swaarde met die gesiglose Crito

KRITIEK OP KRITICI TRIGGER SKRYWER

Boeke | ‘Klikbek’ Gilroy kruis swaarde met die gesiglose Crito

Is dit reg dat die gemaskerde Kavalier van Afrikaanse lettere anoniem dwarsklappe uitdeel, vra SIDNEY GILROY.

Ons lewe in die era van sosiale media. As Snotjantietie op Facebook of Twitter ietsie oor die boek blerts, dan dra dit net soveel gewig as ’n resensie in ’n koerant of tydskrif of op LitNet. Hierdie resensies hoef nie deur die publikasie aangevra te word nie; mens skryf net en bied dit aan. Soms gee dit vir die redakteur van die betrokke boekewerf ’n oplossing vir ’n lastige situasie. – Crito op LitNet

LAAS WEEK GESELS ek en ’n joernalis oor die hoër funksies van ’n taal en die dwarsklappe (lees poesklappe) wat hierdie week uitgedeel is op LitNet aan mense wat opinies oor boeke skryf. Groot ag word geslaan op die artikels wat op LitNet gedeel word – dis immers die bymekaarkomplek van skrywers, lesers en akademici in die – veral Afrikaanse – literêre sfeer.

Dit was dus te verstane dat mense notisie geneem het toe Crito, die swaardswaaier van kritiek op die kritici, haar stem dik gemaak het oor Snotjantieties wat hulself ongevraagd uitlaat oor boeke wat pas verskyn het. ’n Streep is in die sand getrek en dié wat hul hand onlangs aan ’n lesersindruk, opinie of resensie gewaag het, moes voorwaar soos ’n toffie gevoel het waaraan Crito al kouend smul op die openbare platform. Maaind you, sy braak gal van agter die veiligheid van ’n masker...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.