Punkrocker Patti handhaaf ’n balans tussen vrees en vreugde

NUWE BOEK GEÏNSPIREER DEUR INSTAGRAM-PLASINGS

Punkrocker Patti handhaaf ’n balans tussen vrees en vreugde

Patti Smith is op 75 ten volle betrokke by die wêreld. Ook op Instagram, die platform waar sy met haar selfoonfoto’s en kort skryfsels haar skeppendheid uitleef. ELNA VAN DER MERWE skryf oor die Amerikaanse sanger, skrywer, digter en skilder se kommer oor wêreldsake en haar onbeperkte vermoë tot vreugde.

OM goedkeuring vir jou “guilty pleasure” te kry by een van jou rolmodelle is ’n verligting. Die punkrocker Patti Smith het uit nood op Instagram beland en het meer as miljoen volgelinge. Die Amerikaanse sanger, skrywer, digter en skilder is deur haar dogter gewaarsku dat mense onder haar naam Instagram-profiele skep en as’t ware haar identiteit steel.

“Ek het vir Jesse gevra wat ek daaraan kan doen,” vertel Smith (75) in ’n onderhoud met The Guardian. “ ‘Al wat jy moet doen, is om ’n foto te kies en dan ’n boodskappie vir die mense te skryf,’ het sy gesê.”

Sedertdien gebruik sy dit as ’n “force for good”. Onder haar profielfoto noem sy haarself net ’n skrywer. Haar Instagram-motto is “We are all alive together”. Sy sê Instagram hou haar in voeling met die samelewing (my verskoning ook)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.