China laat ’n suikerbek verlang

DIE SUIKERSONDE

China laat ’n suikerbek verlang

GERHARD GREYVENSTEYN het tandpyn, daarom bak hy sjokoladekoek. Hy is die gewillige slaaf van sy suikerluste, hoewel hy alles weet van hierdie euwel. Hy weet nie of die vrees vir die tandarts hom sal genees nie.

EK sien die instrumente, die meeste daarvan duidelik dieselfde as in die sewentigerjare toe ek vir die eerste keer hierdie folterkamer besoek het. Ek sien die helder lig. Ek sien die een wat my gaan folter met die inspuitingnaald en die boor. Ek hoor die boor, ’n deurdringende, skerp geluid wat niks goeds beteken nie. Ek ruik die reuk van verval, dinge in my mond wat besig is om dood te gaan of reeds dood is. Ek proe die bloed en die gerusstellende bitter smaak van die nuwe vulsel. Ek voel die water in my mond, en as hulle dit nie nou dadelik uitsuig nie, gaan ek verstik.

O ja, al die sinne word betrek by hierdie foltering. G’n wonder ek is ’n wankelrige wrak wanneer ek 30 minute later daar uitstap nie. En my voorneem: Ek moet regtig minder suiker eet. Want ek haat tandarts toe gaan.

***..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.