Die laaste avondmaal

WIE LAASTE LAG

Die laaste avondmaal

Op die bord vir die Oujaarsaand is ’n geil skep galgehumor. ELNA VAN DER MERWE het ’n paar Vrye Weekblad-lesers gevra wat hulle sal eet op die laaste aand voordat hulle die volgende dag aan die galgtou swaai.

WANNEER daar laataand ’n stilte val oor ’n deurmekaar geëete tafel, wek ek my papgekuierde gaste graag op met die vraag wat hulle sal bestel vir hul laaste aardse maaltyd. Ons gaan nie dieper in op die vraag of daar maaltye elders gaan wees nie. Dis reeds moeilik genoeg om op ’n vol maag te swem, wat nog te sê filosofeer.

Die reëls is eenvoudig: Jy kan eet soveel jy wil, want jy sal nooit versadig word nie (ja, soos jy in jou laaste ure ook sal besef die Dieper Dors kan nooit geles word nie), en jy kan bestel net wat jy wil, want die beul is ’n lankmoedige sjef.

My eie begeertes is sober: braaibroodjies vir voor- en nagereg en vir die hoofgereg kreef. Kreef soos toe ek ’n dogtertjie was en my oom net kniediep in Strandfontein se see ingestap het om hulle uit te haal. En toe het hy dit in ’n konka kookwater op die strand vir ons gaargemaak. (Ek verstom myself nou pas dat ek ’n nostalgiese been in my lyf het! Ek was onder die indruk ek leef net met die gesig vorentoe gedraai.)..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.