Drie tekens van kultuurskuiwe by die Golden Globes

TRENDS

Drie tekens van kultuurskuiwe by die Golden Globes

Hierdie voormalige blink prysuitdeling se reputasie was aan flarde en sy einde in sig. Verrassende trends was die laaste wat ’n mens verwag het. ELNA VAN DER MERWE en MARNUS NIEUWOUDT het die B-woord, anti-ageism en omgeruilde mode raakgesien.

“I’M here because I’m Black.”

Hiermee is die olifant in die vertrek reg in die kollig van die Golden Globes-verhoog geplaas. Die gehoor het gelag, maar nie almal nie. Op die komediant Jerrod Carmichael se gesig was geen teken dat hy pas ’n grap gemaak het nie. So ook tydens die res van sy monoloog as seremoniemeester wat die toondowe deel van die gehoor telkens kakelend laat reageer het.

Hierdie eens glinsterende prysuitdeling het byna nie sy 80ste verjaarsdag gehaal nie nadat dit in 2021 amper deur ’n skandaal gesink is. Die Los Angeles Times het onthul dat daar onder die 87 lede van die Hollywood Foreign Press Association (HFPA) wat vir die wenners stem, geen swart mens was nie. Dit het daartoe gelei dat die Globes nie verlede jaar op TV uitgesaai is nie en dat een van die vele beswaarde akteurs, Tom Cruise, sy drie Golden Globe-beeldjies uit protes teruggegee het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.