And now my love?

RUBRIEK

And now my love?

’n Eerstejaartjie word ’n swewende werfswaan, daar’s ’n rendesvouz in die Laan , ’n soen onder die maan en so aan. Sy is kompleet Marthe Keller as Sarah in Claude Lelouch se epiese film uit 1974. Maar ’n oordosis eksistensialisme en Shawn Phillips op repeat kan ’n meisie rusteloos maak, skryf LAUREEN ROSSOUW.

MY naam is Sarah. In die rol van Marthe Keller, die aktivis-dogter van ’n skatryk Holocaust-oorlewende in Claude Lelouch se jongste film, And Now My Love. Diep ingedagte en starend in die niet met ’n vilthoed laag oor die oë, ’n groot, swart donkerbril, ’n los wolserp om die nek en ’n lang jas tot amper op die grond, besig om ’n sigaret stadig te rook en koffie te drink. Iewers in ’n kafee op ’n mistige koue Franse kusdorpie. Ek verlang. Ek verlang altyd.

Dit het alles in standerd een met Haley Mills begin toe ek my hare soos Pollyanna begin dra het en verdwaalde babakatjies en siek voëltjies in skoenbokse in my kamer versorg het. Daarna was ek ’n ballerina. Dit was net ná een besoek van Kruik se balletgeselskap aan ons dorp. Ek het vir meer as ses maande in tweede posisie rondgestap totdat my pa gedink het my voete stáán so en gedreig het om my dokter toe te neem.

Gelukkig het The Sound of Music tot my voete se redding gekom. Daarna was niks weer dieselfde nie. My ouderdom was die naaste aan dié van Liesl von Trapp, maar ek wou Maria wees. Daai kort bruin baadjie en wye grys plietrok waarmee sy die klooster se hekke oopstoot en die wye wêreld in galoppeer terwyl sy “I have confidence” sing. Dis wat ek wou hê. Daardie uitrusting het jare by my gespook, lank nadat ek al van Maria en die kaptein vergeet het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.