Afrikaans, Hobhouse en rooibos in ’n Engelse hotel

REIS

Afrikaans, Hobhouse en rooibos in ’n Engelse hotel

In ’n spoghotel op die Engelse platteland kan jy rooibostee drink en teen die mure is foto’s van Emily Hobhouse se familie, ’n bekende filantroop in die Afrikaanse geskiedenis. ANDRÉ-PIERRE DU PLESSIS, ’n Suid-Afrikaanse expat, voel baie tuis in The Newt, die niggie van Babylonstoren in die Franschhoek-wynvallei.

OM ons tiende jaar saam te vier besluit ek om my wederhelf te verras met ’n luukse naweek op die Engelse platteland. Ek maak hom vroegoggend wakker sodat ons die tienuurtrein uit die Paddington-stasie kan haal. Dis ’n mistige Sondag in die middel van Januarie en die landskap buite ons venster is wit gekapok.

Waarskynlik omdat welgesteldes verkies om in hierdie soort weer tuis te bly, was ek gelukkig om ’n hotelkamer in die weelderige The Newt in Somerset bespreek te kry.

Oor hierdie hotel sal jy baie artikels aanlyn kry wat sy spoggerigheid en historiese aansien besing, selfs die 267 appelvariëteite waarvan alles van uitgedroogde skyfies tot gegiste sap geproduseer word. Waaroor jy nie sal lees nie, is die toewyding aan keurige Afrikaans wat ek nog nie tevore in ’n museumkonteks ervaar het nie. Maar meer hieroor later...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.