Kuns en wyn in die Tulbagh-vallei

PROE EN KYK

Kuns en wyn in die Tulbagh-vallei

MELVYN MINNAAR besoek Twee Jonge Gezellen, bespiegel oor die twee ‘oujonkêrels’, proe ’n pronkwyn en geniet die interessante Seeds of the Fig-uitstalling.

DIE twee kêrels met hul Jan van Riebeeck-uitrustings (veerhoede ingesluit) op die ou etikette het destyds al bietjie oudoos gelyk. Maar vir ons stoute oë was daar tog iets amusant, straks uitdagend aan die wuiwende arms van die Twee Jonge Gezellen van Tulbagh.

So ’n paar dekades gelede het almal die wyne van Twee Jonge Gezellen gedrink. Ons het bespiegel oor die oujongkêrels se doen en late in daardie mistige wyngeskiedenis van vroeg in die 18de eeu. In die misterie van die Kaap se wynstorie weet niemand tot vandag wie hulle regtig was nie.

Ons weet hulle was Hollanders wat in 1710 se omgewing die Kaap en die pragtige Tulbagh-vallei aangedoen het. Was hulle meer as boesemvrinne of was daar groter geheime agter die wynplaas met sy koddige naam wat een van die bekendstes in die Kaap sou word?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.