Raas so hard soos jy wil, maar daardie universiteit het jou kind ...

NASIONALE SENIOR SERTIFIKAAT

Raas so hard soos jy wil, maar daardie universiteit het jou kind vir ’n goeie rede afgekeur

Leer maar gerus die idee af dat jou kinders sonder meer geregtig is op ’n plek op universiteit bloot danksy hul goeie punte, skryf JONATHAN JANSEN.

DIS daardie tyd van die jaar wanneer 'n matriekjongeling (en hul ouers) se hart gebreek kan word. Universiteite laat leerlinge weet of hulle voorlopig aanvaar is vir studies, afhangend natuurlik van die finale resultate van die Nasionale Senior Sertifikaat-eksamen (die ou matriek-eksamens). In hoogs mededingende studierigtings soos geneeskunde of argitektuur, waar daar dikwels 'n bykomende universiteitskeuringsproses is, is diegene wat nie gekies word nie veral bitterlik teleurgesteld. Die reaksies is bekend.

My kind het nie ingekom nie weens rassekwotas. Vandat sy klein was, wou my dogter 'n dokter word en dit gaan nie verander nie. My seun het 90% in sy Nasionale Senior Sertifikaat-eksamen gekry, en hulle aanvaar hom steeds nie vir geneeskunde nie. Wat maak ons nou?

Teleurstelling..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X