Die byl val vir Ace

SNOTKLAP

Die byl val vir Ace

Cyril Ramaphosa se posisie in die ANC is skielik aansienlik sterker. Onthoofde lyke lê nog in die strate van die Mosambiekse kusdorp Palma. En menseregte-aktiviste van oraloor treur oor Christof Heyns se dood.

MIDDERNAG Woensdag 28 April 2021. Poëties geplaas ’n dag na Vryheidsdag en twee dae voor Werkersdag. Dis die oomblik dat Elias Sekgobelo “Ace” Magashule uit sy kantoor as sekretaris-generaal van die regerende ANC moet wees.

Pres. Cyril Ramaphosa het toe ten einde laas Maandagaand die sneller getrek. Drie jaar en twee maande nadat Magashule aan geesgenote by ’n ANC-byeenkoms in KwaZulu-Natal gesê het mense moenie bekommerd wees nie, Ramaphosa sal gou as nuwe leier van die ANC uitgewerk wees.

Om ’n ou cliché van buitelandse korrespondente te gebruik wat nie mooi weet wat in die land waaroor hulle verslag doen, aangaan nie: Die implikasies is onduidelik, maar die ANC sal nooit weer dieselfde wees nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.