×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Hoort ons regtig hier?

‘MY NAAM IS FRIKKIE, EK KOM VAN RANDBURG’

Hoort ons regtig hier?

Die vraag of ons in Suid-Afrika hoort, moet deur onsself beantwoord word. Dit lê daarin hoe jy ervaar word – hoe onmisbaar jy is, meen DOUW KRÜGER. Dit gaan daaroor om ’n integrale deel van die land en al sy kwessies en veral sy oplossings te wees, ongeag waar dit voorkom.

OOR die afgelope jare het ek mense op verskillende wyses hoor sê dat “ons” nie hier hoort nie. Ons pas nie in nie. Ons moes nooit hier gewees het nie. Toe ek dit die eerste keer van ’n vriend gehoor het, het ek beleef geglimlag. Maar die gedagte wou my nie los nie.

En toe gesels ek en ’n Indiërkollega tydens middagete bietjie politiek en hy sê dieselfde ding, maar met verwysing na mense wat uit Indië en Suidoos-Asië hierheen gebring is. Mense wat onder kolonialisme en apartheid gely het en ook daarteen gestry het. Nou voel hulle opsygeskuif. En hulle voel sterk dat dit eintlik gaan oor wié hulle is.

Wit mense beleef die nuwe bedeling moontlik meer intens. Of dalk artikuleer hulle dit net meer intens. Die Europese herkoms en velkleur met sy apartheidsimplikasies  word as ’n meer direkte teiken ervaar. En ons wittes het natuurlik graag die kultuurverskille met die ander inwoners oor geslagte lank voortdurend beklemtoon. Met passie en meerderwaardigheid...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X