LEES WEER | Die boek van Esther Perel: liefde en verlies in die ...

COVID-19 EN VERHOUDINGS

LEES WEER | Die boek van Esther Perel: liefde en verlies in die tyd van die Groot Verdriet

Covid-19 en inperking is 'n gesondheids- en ekonomiese ramp, maar die tyd van Groot Onsekerheid kalwe ook al hoe meer weg aan ons geestestoestand. Esther Perel is een van die wêreld se voorste psigoterapeute en vir Vrye Weekblad se uitgawe van 1 Mei 2020 het ANNELIESE BURGESS ondersoek ingestel na wat sy sê oor konflik, verhoudings en die diepliggende trauma oor 'n wêreld wat vir ewig verander het.

MISKIEN is dit die hartseer uit-die-bloute-snik vir niks, of die angsprikkels wat jou in die nag wakker hou. Die irritasie wat oorkook oor 'n onbenulligheid, die woedevlaag wat jou onverwags soos 'n sluipmoordenaar oorrompel.

Daar is baie maniere waarop die trauma van Covid-19 en die stres van 'n wêreldwye inperking aan mense se geestestoestand wegkalwe, maar uiteindelik sal dit waarskynlik in jou intiemste verhoudings wees wat jy die pandemie se tentakels die skerpste voel, sê Esther Perel, die wêreld se gunsteling-verhoudingsghoeroe.

“'n Ramp soos hierdie is 'n verhoudingsversneller. Mense raak bewus van hulle sterflikheid. Dit is soos 'n skadu. En dan sê mense: ‘Die lewe is kort, kom ons trou, kom ons maak babas, waarvoor wag ons?’ Of hulle sê: ‘Die lewe is kort, ek het lank genoeg gewag, ek wil nie meer hier wees nie.’"..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.